K požiadaniu úveru predložili falošné potvrdenia, porušovanie domovej slobody

25.05.2006 Celý región

Svidnícki policajti skráteného vyšetrovania včera začali trestné stíhanie vo veci úverového podvodu , z ktorého obvinili štyroch Svidníčanov. Jeden zo štvori...
Svidnícki policajti skráteného vyšetrovania včera začali trestné stíhanie vo veci úverového podvodu , z ktorého obvinili štyroch Svidníčanov. Jeden zo štvorice obvinených (22 r. ) žiadal v pobočke jednej Svidníckej finančnej inštitúcie poskytnutie úveru vo výške 100 000, - Sk.

Pritom k žiadosti priložil fiktívne potvrdenie o príjme z istej miestnej firmy, kde údajne pracoval, zamestnaný tam však nebol. Taký istý fiktívny doklad o príjme a zamestnaní doniesol a predložil aj 21-ročný ručiteľ žiadateľa. Obidvom uvedené potvrdenia poskytli dvaja súkromní podnikatelia zo Svidníka, aj keď u nich nikdy mladí muži nepracovali. Všetci sú obvinení z úverového podvodu. Za krátenie dane a poistného podnikateľa polícia obvinilaVčera Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za pokračovací trestný čin skrátenia dane a poistného 51-ročnému podnikateľovi zo Stakčína. Ten ako konateľ jednej s.r.o. Kamenica nad Cirochou v daňovom priznaní za zdaňovacie obdobie rokov 2001 a 2002 zahrnul fiktívne doklady za nákup pohonných hmôt a rôzneho tovaru. Tým pre štátny rozpočet zastúpený Daňovým úradom Humenné spôsobil škodu 208 400, - Sk. Porušovanie domovej slobodyLevočskí policajti od včera vyšetrujú prípad porušovania domovej slobody , ku ktorému došlo včera na poludnie v Levoči. 45-ročný miestny muž vošiel do jedného neuzamknutého rodinného domu a to aj napriek nesúhlasu jeho majiteľky. Následne začal rozbíjať zariadenie , v čom mu poškodená chcela zabrániť a viackrát ho vyzvala , aby izbu opustil. Poškodená neutrpela žiadne zranenia ale na zariadení jej bola spôsobená škoda vo výške 6000, - Sk. Vlámanie do servisnej firmyPolicajti skráteného vyšetrovania v Sabinove od včera vyšetrujú krádež vlámaním do areálu jednej servisnej firmy v Sabinove , ku ktorej došlo v noci zo stredy na štvrtok tento týždeň. Páchateľ vypáčil zámok na vstupnej bráne, vnikol do areálu a z dvoch odstavených osobných áut demontoval 6 kusov pneumatík s hliníkovými a plechovými diskami a poškodil autá. Poškodeným majiteľkám áut vznikla škoda vo výške 45 000, - Sk. Vlámanie do firmy vo Veľkom Šariši Prešovskí policajti skráteného vyšetrovania od včera vyšetrujú krádež vlámaním ku ktorej došlo v noci zo stredy na štvrtok do jednej firmy sídliacej vo Veľkom Šariši, okr. Prešov. Páchateľ tam vypáčil vchodové dvere vedúce do jednej z kancelárií a z ohňovzdornej skrine ukradol peniaze a stravné lístky. Pre poškodenú firmu vznikla škoda vo výške 20 000, - Sk. Páchateľ poškodil zámky aj na dverách vedúcich do kancelárie druhej firmy a odtiaľ nič neukradol iba poškodením zariadenia vznikla jednému poľnohospodárskemu družstvu v Prešovskom okrese škoda vo výške 8000, - Sk.
 

Vyberte región

mark